Hopp til hovedinnhold

OOFF - Oslo og Omegn Fluefiskere

22. april, Årsmøte samt "Iacob Dybwad Sømme og Ørretboka, mannen, myten og verket"

Med forfatter og biograf Øystein Nord i ett bokbad sammen med Svein Røbergshagen og klubbens medlemmer.

Iacob Dybwad Sømme lanserte i 1941 Ørretboka, det legendariske verket om ørret, ørretkultivering og ørretfiske som få sportsfiskere i Norge er ukjent med. Gjennom fem utgaver, den siste så sent som i 2007, og et samlet opplag på 24 000 eksemplarer har Ørretboka blitt stående som et monument over opphavsmannen og hans skjebne under krigen, da han som sambandssjef for Milorg ble arrestert høsten 1942, grovt mishandlet og til slutt skutt våren 1944.

Sømme skapte seg et navn som forsker, krass debattant og tidenes mest kjente ørretfisker i Norge. I fjor kom endelig biografien om Sømme, med tittelen “Som fisken i vannet”. Biografien er skrevet av Øystein Nord, som etter syv års nitida gransking av et usedvanlig liv- og livsverk, endelig kunne sette punktum. Denne kvelden vil biograf Øystein trekke sceneteppet til side og blant annet vil mange av de til nå skyggeaktige anekdoter om en ganske enestående praktisk rettet forsker og fisker få virkelighetens ekte liv og innhold. Vi vil oppfordre alle medlemmer til å bla litt i Ørretboka før kveldens møte. Den er et stykke unik norsk sportsfiskehistorie og fortjener også i dag vår oppmerksomhet, på linje med Øystein Nords biografi.

Øystein Nord er fluefisker, idéhistoriker, frilanser, 45 år og bosatt på Klemetsrud, sør for Oslo. Han har selv finansiert utgivelsen av biografien om Sømme og har med seg eksemplarer for salg på møtet. Prisen er kr. 450,-

Sted: Aktivitetshuset 33 Frysja, Kjelsåsveien 151 (VedRema 1000 vid Stillatorget)
2014-04-22 kl. 18:00:00

Årsberetning 2014 92 Kb

(Opprettet: 12.03.2014)
(Sist oppdatert: 22.04.2014)

Print this

Tidligere møter

Oslo og Omegn Fluefiskere
P. b. 6701 Rodeløkka
0503 Oslo

Tidevann
Beregnet tidevann (høy/lav) for Oslo
Høydene er gitt i cm over sjøkartnull.
Tidspunktene følger gjeldende tid i Norge. Norsk normaltid (GMT + 1 time) i vinterhalvåret. Norsk normaltid + 1 time (GMT + 2 timer) når sommertid gjelder.
Kilde: statens kartverk
OOFF - Oslo og Omegn Fluefiskere
P. b. 6701 Rodeløkka
0503 Oslo
ooff@ooff.no
Feil meldes til webmaster