Hopp til hovedinnhold

OOFF - Oslo og Omegn Fluefiskere

”An Itchen Retrospect” med Roy Darlington, tirsdag 26. februar kl19:00

Dette foredraget blir unikt! Han har holdt svært, svært få foredrag og at han kommer til Oslo for å dele sine mange opplevelser og sin kunnskap med oss er fantastisk. 

Roy Darlington var Riverkeeper på den historiske Abbots Barton i Itchen, der Skues fisket mesteparten av sitt liv, i 30 år och har mye å fortelle om denna historiskt viktiga sträcka for fluefiskets utvikling. 

Roy skal foruten å snakke om menneskene han har møtt, fortelle om alt fra kalkelvenes tilblivelse og utvikling, hva de har lært ham om fisk og insekter, fluefiskets historie og utvikling i England, og den triste slutten på Abbotts Barton-eventyret i 2009. Det hele akkompagnert av bilder og film. 

Roy Darlington ved Abbots Barton
Roy Darlington ved Abbots Barton

Roy Darlington er en av Englands moderne riverkeeper-pionerer. I løpet av 35 år overtok, restaurerte og drev han, samt broren Ron og sin gode venn Stewart Newell, den berømte Abbotts Barton-strekningen i River Itchen, like utenfor Winchester. Strekningen er den kanskje mest  betydningsfulle elvestrekning i fluefiskehistorien, primært fordi G.E.M. Skues fisket der i flere tiår.  Andre storheter som har vandret langs Abbotts Bartons bredder inkluderer F.M. Halford, Francis Francis og mannen bak de aller første tørrfluene (slik vi kjenner dem): G.S. Marryat, Halfords læremester og inspirator. 

I løpet av sine 35 år som riverkeeper på Abbotts Barton har Roy truffet det som kan krype og gå av samtidige fluefiskeprofiler. Alle som har vært så privilegerte å få tilbringe tid med Roy i fiskehytta på AB, vet hvilket oppkomme han er av morsomme, interessante og spennende historier, samt kunnskap, naturligvis. Ikke bare om historiske temaer, men også om fisk, insekter, flora og fauna. 

På mötet blir det också möjligheter att köpa böcker om Skues (”Essential GEM Skues”) och Halford (”FM Halford and the Dry Fly Revolution”) 

 

 Här blev nymffisket utvecklat, kritiken mot ”fundamentalisten” F.M. Halford formulerad och mycket annat. 

 

 

Sted: Aktivitetshuset 33 Frysja, Kjelsåsveien 151 (VedRema 1000 vid Stillatorget)
2013-02-26 kl. 19:00:00

(Opprettet: 16.10.2012)
(Sist oppdatert: 19.02.2013)

Print this

Tidligere møter

Oslo og Omegn Fluefiskere
P. b. 6701 Rodeløkka
0503 Oslo

Tidevann
Beregnet tidevann (høy/lav) for Oslo
Høydene er gitt i cm over sjøkartnull.
Tidspunktene følger gjeldende tid i Norge. Norsk normaltid (GMT + 1 time) i vinterhalvåret. Norsk normaltid + 1 time (GMT + 2 timer) når sommertid gjelder.
Kilde: statens kartverk
OOFF - Oslo og Omegn Fluefiskere
P. b. 6701 Rodeløkka
0503 Oslo
ooff@ooff.no
Feil meldes til webmaster