21. JANUAR

Styret i OOFF har gleden å ønske et Godt nytt År og velkommen til ett nytt møte tirsdag, 21. januar i Aktivitetshuset 33 på Frysja, Kjelsåsveien 151 (vis a vis Rema 1000). Møtet starter kl. 19.00, men kom gjerne tidligere så rekker du å snakke med fiskevenner.

I pionerenes fotspor av Morten Harangen

Bli med til det moderne fluefiskets vugge! Det var i de vakre, utfordrende og sagnomsuste kalkelvene sør i England, pionerer som George Selwyn Marryat, Francis Francis, Frederic M. Halford, G.E.M. Skues, Frank Sawyer og Oliver Kite utviklet fluefisket slik vi kjenner det – basert på imitasjon av insekter.


I foredraget tas vi med til kjente elver som Itchen, Test og Avon. Men vel så interessante, er de mange ukjente elvene i grevskapene Hampshire, Wiltshire og Dorset. Bourne, Wylye og Frome er simpelthen en fluefiskers drøm. En reise til kalkelvene handler om mer enn bare fluefiske. Selv om ørretene, det rike insektlivet, teknikk, ulike imitasjoner, de gamle heltene, regler og etikette vies stor oppmerksomhet, får vi også bli med til sjarmerende landsbyer, katedraler, sjelfulle puber og andre, kjente attraksjoner.

Dessuten blir det et spennende besøk i ærverdige Flyfishers’ Club i London, hvor noen av fluefiskehistoriens mest berømte klenodier er stilt ut, hos Piscatorial Society og ikke minst The Houghton Club.

Morten Harangen er 44 år og bor i Sandefjord. Morten har fisket med flue siden guttedagene. Foruten å jakte ørret og laks i Norge, besøker han regelmessig kalkelvene i England. Han har flere USA-reiser på samvittigheten, og har dessuten fisket i Sverige, på Island, i Skottland, Frankrike, Spania og Georgia. Morten har skrevet en rekke artikler for blader som Alt om Fiske, Fluefiske, Jakt og Fiske, Flugfiske i Norden, Trout and Salmon og Flyfishers’ Journal.

Velkommen

Styret

Noter allerede nå også neste møte 18. februar 2020