23. MARS

Sjøørreten – kun nattfiske?

Vi er denne gangen så heldige å ha Bjørnar Neteland som foredragsholder og med sin helt spesielle dedikasjon for sjøørreten vil Bjørnar ta oss med på en reise i dens rike.

Bjørnar er eksalpinist som la skiene på hyllen da han fant ut at det var bedre å bruke tiden på å jakte sjøørret i elvene våre. Bjørnar er kanskje mest kjent for sine (sammen med sin bror) flotte og actionfylte fiskefilmer, men er også kjent for å ha engasjert seg i og protestert aktivt mot gruvedeponi i Førdefjorden. Han er også kjent for sitt engasjement for bedre forvaltning av anadrom laksefisk. Bjørnar har nå sitt virke i Elveguiden.

Bjørnar vil i sitt foredrag gi oss status og gå i dybden på hvordan det står til med sjøørreten i Norges land. I denne delen av foredraget vil han også se på dagens forvaltningsregimer, og hvilke utfordringer sjøørreten står overfor, og hva som bør forbedres. Bjørnar vil også gi oss en gjennomgang av de ulike strategiene han benytter seg av i jakten på fjordsølvet. Må man fiske på natten for å lure de store? Er det nymfer som gjelder? Tørrfluer? Hvor i landet er det bra (og forsvarlig) å fiske? Hvordan kan man lese et vassdrag når man jakter sjøørret og hvor i elva er det ørreten står? I tillegg til å høre på Bjørnar vil vi få se både bilder og film!

Hvordan være med på digitalmøte tirsdag 23. mars kl. 19:00.

Det digitale møtet vil denne gangen arrangeres med streaming via Youtube («Streamyard»). Dette krever at du har pc, nettbrett eller en smart-telefon og du vil få tilsendt en egen link dagen før eller samme dag vi har møtet.