24. FEBRUAR

På klassisk grunn på Hardangervidda – en fluefiskers drøm
(Digitalt foredrag på Teams)

Vi er så heldig at vi har fått en av nestorene i norsk fluefiske; Svein Rødbergshagen, til å ta oss med på en reise til Hardangervidda. Med sine omfattende kunnskaper, store erfaring og en helt spesiell dedikasjon for fluefisket, trenger ikke Svein noen videre introduksjon.

Hardangervidda er norsk natur på sitt sterkeste og norsk fluefiskehistorie på sitt mest originale. Her bygde pionerene sine steinhytter og reiste sine bomullstelt i et treløst landskap av einer, lav og stein. Så kastet de sine våtfluer når forholdene tillot, i næringsrike vann og elver som selv i dag er en fluefiskers paradis. Jeg fisket en uke siste sommer her, i hjer- tet av Hardangervidda, der sagnomsuste fiskeplasser har navn som Kristofferhølen, Muran, Melrakk og Skjærhølen. Lågen har allerede fått litt størrelse og bremses bare opp av stør- re og mindre vann, i et vannsystem som alle steder hvor slike finnes, huser stor ørret. Men fisket på vidda er skjørt, et lavtrykk, en liten vinddreining, et langvarig regn kan gjøre himmel til helvete for en fluefisker. Vi kom etter en usedvanlig kald juli og ble møtt av en daggammel høyfjellssommer på sitt aller beste i august. Alt lå til rette for et fluefiske utenom det vanlige.

I foredraget vil jeg fortelle om opplevelser fra fiske og natur som for alltid vil prege mine fiskedrømmer og dra meg tilbake. Om hva som særpreger dette høyfjellsfisket og ørreten som lever der, om fluevalg og fiskestrategi, om arven fra pionerene og om hvordan Hardangerviddafisket har gitt oss noe av den beste fluefiskelitteraturen vi har her i landet.

Svein Rødbergshagen

Hvordan være med på digitalmøte 24. februar:
Det digitale møtet vil arrangeres gjennom møteportalen «Teams». Dette krever at du har pc, nettbrett eller en smart-telefon. Det er ikke nødvendig å laste ned egen programvare for dette, og egen invitasjon med en link til arrangementet vil bli sendt ut dagen før medlemsmøtet.

Med vennlig hilsen
Styret