21. MARS 2023

Historien om Gyro
Øystein Aas er medlem i OOFF, og en våre mest lidenskapelige laksefiskere og har fisket laks og andre anadrome arter over praktisk talt hele Norge. Han har utgitt flere bøker og skriver jevnlig i norske og internasjonale fluefiskepresse.
Han var i mange år ansatt i NINA og er i dag professor på Fakultet for miljøvitenskap og naturforvalning (NMBU)
I foredraget vil han redegjør for «historien om gyro» – hvor er vi i det som kan se ut som en av de mest suksessfulle restaureringsprosjekter innen vern og forvaltning av fisk noen sinne, ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Hvordan kom parasitten til Norge? Hva førte den til?
og hvordan har vi greid å bli kvitt den og hva skjer med fisket i de friskmeldte elvene.
I siste del av foredraget diskuterer vi hvordan «fiske på steroider» kan avløses av «svart hav».

Møtet finner sted tirsdag 21. mars kl. 19:00 på Aktivitetshuset Frysja 33, Kjelsåsveien 151 (vis a vis Rema 1000 ved Stillatorget).