21. NOV 2023

Møtet finner sted  tirsdag 21. november kl. 19:00 som vanlig på:
Aktivitetshuset 33 Frysja, Kjelsåsveien 151 (vis a vis Rema 1000 ved Stillatorget).

Møtet starter kl. 19:00. (Men kom gjerne tidligere så rekker du å snakke med fiskevenner)

Neste møte er: Julemøte tirsdag 5. desember 2023.

Nils-Petter Stensrud – Fluefiske – den andre sesongen

Jeg heter Nils-Petter Stensrud og fisker med flue etter ørret, røye, laks og sjøørret. Jeg hadde min første fisketur 6 år gammel og siden den gang har iveren aldri avtatt. Jeg startet med fluefiske på 90 tallet og har fisket ganske intenst og gjennom alle årets sesonger. Jeg har alltid prøvd å observere, sette i system og tilnærme meg fisket på best mulig måte. Det har ført til kodeknekking på fluer og fisketeknikker. Det har i tillegg blitt en slags empirisk studie av hvilke  forhold og steder man kan forvente å fange fisk. Jeg legger aldri bort fluestangen så sant ikke vinter, kulde og is stopper det hele.

Jeg kommer til OOFF for å holde foredrag om hvilke muligheter som finnes for å forlenge og utvide sesongen når mange legger bort fiskeutstyret. Dvs sesongen vi er fra oktober og frem til isen går i Oslomarka.

Mine erfaringer for denne perioden er i hovedsak hentet fra mitt fiske i Østfold og Bohuslän i Sverige, men også andre steder i Norges langstrakte land. For å forlenge sesongen kommer vi ikke utenom sjørrettfiske. En del av foredraget  vil dreie seg om dette, men er det også muligheter til å fiske noe mer ørret på skauen? Jeg vil gå litt gjennom muligheter, fiske, hva jeg velger når, og så blir det sikkert ett fiskebilde eller to. I tillegg vil jeg vise noen av de fluene jeg oftest bruker og hvordan jeg fisker disse. Fohåpentligvis vil det friste til å utnytte mer av året til å komme seg ut med fluestanga, nyte naturen og fange en fisk eller to.