Hopp til hovedinnhold

OOFF - Oslo og Omegn Fluefiskere

Februarmøte 24. feb kl19: Superfluer for laks, ørret og sjø-ørret med Runar Kabbe, Steinar Christensen og Jon Erlend Koller-Sundnes

Vinterens råeste fluebinderkveld blir det når trekløveret Runar Kabbe, Steinar Christensen og Jon Erlend Koller-Sundnes avslører hvilke fluer de for enhver pris ikke vil være foruten. De vil binde sine spesielt utvalgte fluer for denne kvelden, fortelle hvordan de best fiskes og hvorfor akkurat disse fluene har en spesiell plass i boksen.

Runar
Runar

Hver for seg har kveldens trio markert seg som eminente fluefiskere- og bindere innen sine felt. Runar sverger til saltvann, og er en meget systematisk fluefisker som ikke overlater noe til tilfeldighetene, aller minst fluevalget og måten de presenteres på. Runar vil by på en rekeaften, med sine imitasjoner og fiskemetoder for byttedyret som står for noen av de fineste fangster av sjø-ørret gjennom hele sesongen. 

Steinar er estetikeren med internasjonal merittliste fra klassisk laksefluebinding og lang erfaring fra laksefiske både hjemme og ute. Han vil gi oss et dypdykk i binding av en klassisk tørrflue etter laks de fleste kjenner og som nesten like mange finner teknisk krevende å binde med et godt resultat. Steinar har lovet å avsløre alle sine bindetekniske triks som vil gjør Bomberen til en fornøyelse å binde for oss alle. 

Jon Erlend har hundre fiskedøgn i Marka hver sesong. Han støvsuger vannene for storfisk, på en slik måte at han blir spionert på med kikkert fra andre bredden. Et tosifret antall ørreter over kiloen i fjorårssesongen tilsier at denne mannen har knekt noen koder. Jon Erlend vil fokusere på vårsesongen i Marka, med sine mest effektive imitasjoner av fjærmygg, samt et rimelig sikkert kort av en våtlue, om fisken tilfeldigvis ikke skulle vake.

Fluebindingen vises i storformat på veggen bak binderne, slik at alle detaljer kommer fram. Det meget kompetente panelet, supplert med foreningsmedlemmenes rike fiskeerfaring, skulle borge for en fin kveld.

Sted: Aktivitetshuset 33 Frysja, Kjelsåsveien 151 (VedRema 1000 vid Stillatorget)
2015-02-24 kl. 19:00:00

(Opprettet: 13.11.2014)
(Sist oppdatert: 18.02.2015)

Print this

Tidligere møter

Oslo og Omegn Fluefiskere
P. b. 6701 Rodeløkka
0503 Oslo

Tidevann
Beregnet tidevann (høy/lav) for Oslo
Høydene er gitt i cm over sjøkartnull.
Tidspunktene følger gjeldende tid i Norge. Norsk normaltid (GMT + 1 time) i vinterhalvåret. Norsk normaltid + 1 time (GMT + 2 timer) når sommertid gjelder.
Kilde: statens kartverk
OOFF - Oslo og Omegn Fluefiskere
P. b. 6701 Rodeløkka
0503 Oslo
ooff@ooff.no
Feil meldes til webmaster